Software voor boomtaxatie

Boomtaxatie

Boomtaxatie is een zaak van mensen. Om toch tot een objectief oordeel te komen is de Methode Raad ontwikkeld. Deze methode is alom geaccepteerd en bovendien eenvoudig te hanteren. Het programma GB Boomwaarde van Groenestein Beheersoftware gebruikt deze methode als basis. Op basis van de boomsoort, correctiefactoren en schadecategorieën worden boomwaarde en boomschade bepaald.
Een papieren administratie van taxaties kan behoorlijk omvangrijk worden en daarmee slecht toegankelijk zijn. Met GB Boomwaarde heeft u al uw gegevens overzichtelijk bij elkaar.

GB Boomwaarde een complete boomtaxatie:

  • de boomwaarde – en eventuele mate van schade – objectief bepalen;
  • de resultaten van taxaties registreren;
  • financiële waardering van de houtopstand vaststellen;
  • boomsoorten uit SKN importeren;
  • op diverse manieren rapportages samenstellen;
  • en vele andere zaken.

Registratie van gegevens

Boomwaarde

Met GB Boomwaarde slaat u de gegevens over taxaties overzichtelijk op per taxatienummer. Alle gegevens van een taxatie staan zo altijd bij elkaar, zoals de taxatiedatum, de gegevens van de aanvrager, de gegevens van de boom, de boomwaarde en -schade en bijkomende kosten, evenals de onderbouwing van deze gegevens.

GB Beheer ook op locatie

De GB programmatuur werkt via internet, dus ook mobiel internet. Men kan direct digitaal gegevens invoeren en muteren in het veld. Dat bespaart tijd en voorkomt fouten. Ook kan men moeiteloos gelijktijdig werken met verschillende inventarisatie- of inspectie-medewerkers. Dit kunt u bovendien met de module GB Geografisch, ondersteund door GPS, sneller en preciezer dan ooit doen.
Plaatselijk geen internetverbinding? Ook hiervoor heeft GB een oplossing bedacht. Kortom: te allen tijde kunt u gebruik maken van GB Beheer.

Koppeling met andere software

De tabel-, tekst en totaalrapporten worden in uw eigen tekstverwerker of spreadsheetprogramma getoond, compleet met zelf ingestelde opmaak.
Een koppeling met GB Geografisch, waarin u functies treft als Google Streetview, Globespotter, WMS- en WFSservices en luchtfoto’s, maakt GB Beheer tot een uiterst compleet en flexibel informatiesysteem.
Export naar internet viewing-systemen is mogelijk, zowel naar viewing-systemen op basis van MapGuide als voor Shapefile gebaseerde systemen. Bovendien kunnen wij via de SynchroService een GIS database op uw eigen netwerk permanent bijhouden.

Eenvoudige bediening

Alle GB software kenmerkt zich door een duidelijke schermopbouw en een zeer eenvoudige bediening. Het grote gebruiksgemak en herkenbaarheid tussen GB beheerprogramma’s leiden tot een korte inwerktijd, snelle gegevens-invoer en eenvoudig raadplegen. Op aanvraag verzorgt GB korte, praktijkgerichte cursussen.

Specificaties

Alle GB software is beschikbaar als single-user en als multi-user versie. De software draait op alle gangbare netwerken en besturingssystemen en sluit aan bij ODBC-benaderbare databases (zoals Oracle).

Nadere informatie

Wij geven u graag een vrijblijvende demonstratie. Hierbij ziet u de mogelijkheden van de software aan de hand van praktijksituaties.