GB Bestekcontrole

Voor het snel en doeltreffend controleren van bestekswerkzaamheden volgens RAW-bepalingen

Wanneer u een RAW-bestek aan een aannemer gunt dan zal het werk ook gecontroleerd moeten worden volgens de RAW-systematiek. Hiervoor heeft Groenestein Beheersoftware het programma ‘GB Bestekcontrole’ ontwikkeld. Met deze applicatie kunt u snel en doeltreffend een controle uitvoeren volgens de genoemde RAW-bepalingen.

Toepassingen van GB Bestekcontrole

  • gebruikersvriendelijk, grafisch systeem met GPS;
  • snel en doeltreffend de kwaliteit van verrichte werkzaamheden controleren volgens de RAW-systematiek;
  • de controle precies volgens de eisen van het CROW-beeldbestek uitvoeren;
  • rapporten samenstellen van termijnbetalingen en mogelijk op te leggen boetes;
  • samenstellen van uitgebreide rapportages;

Werking

Met dit programma kunt u de keuring van de onderhouden vakken in een grafische omgeving uitvoeren, ondersteund door een GPS-systeem ter plaatsbepaling. Het systeem is conform de CROW-systematiek voor keuring van beeldbestekken opgezet en levert als eindproduct per bestekstermijn een overzicht van betalingen en kortingen.

Analyse van de gegevens

Het te controleren gebied wordt door het systeem in een meetlocatieraster verdeeld, waaruit voor elke termijn willekeurig de meetlocaties gekozen worden. De controle vindt plaats per meetvak binnen de meetlocatie. Elk meetvak wordt gekeurd en het resultaat wordt met een enkele muisklik genoteerd. Met GB Bestekcontrole kunt u heel eenvoudig een rapport voor de te betalen bedragen en ook de kortingen per termijn laten aanmaken. GB Bestekcontrole is heel eenvoudig te gebruiken en laat de inspecteur zijn werk bijzonder snel en zonder rekenfouten doen.

Koppeling met andere software

Alle GB software is gekoppeld aan uw eigen tekstverwerker. De meeste rapporten worden in uw tekstverwerker getoond, compleet met zelf ingestelde opmaak. Van rapporten in tabelvorm kan ook een spreadsheet-export gemaakt worden.

Eenvoudige bediening

De software van GB kenmerkt zich door een duidelijke schermopbouw en een zeer eenvoudige bediening. Het grote gebruiksgemak en de herkenbaarheid tussen de diverse beheerprogramma’s leiden tot een korte inwerktijd, snelle gegevensinvoer en eenvoudig raadplegen. Op aanvraag verzorgt GB korte, praktijkgerichte cursussen.

Nadere informatie

Wij geven u graag een vrijblijvende demonstratie van een bestekcontrole. Hierbij ziet u de mogelijkheden van de software aan de hand van praktijksituaties.

 

1PDF-icon