Software voor het beheer van civiele kunstwerken

civielbeheer

Voor het beheer van bruggen en andere kunstwerken levert Groenestein Beheersoftware de module GB CivielBeheer. De module is ontwikkeld naar aanleiding van wensen van gebruikers en met behulp van deskundigen op dit gebied. GB CivieBeheer is gebruikersvriendelijk zoals u van ons gewend bent en biedt een complete set gereedschap voor het beheren van gegevens. Ook biedt het de mogelijkheid voor inspectie van kunstwerken en voor het maken van een onderhoudsplanning op basis van de inspectie. Daarmee, samen met de tools voor analyse en rapportage van de kunstwerken, kunt u het beheer en beleid van kunstwerken onderbouwen. Een koppeling met GB Geografisch maakt het compleet.

Toepassingen van GB CivielBeheer:

  • invoer en actualisatie van gegevens over civiele kunstwerken;
  • inspectie van civiele kunstwerken;
  • opstellen en doorrekenen van planning op basis van inspectieresultaten;
  • opstellen en doorrekenen van het cyclisch onderhoudsplan;
  • overzichtelijke gegevens- en planningrapporten samenstellen;
  • analyse van het kunstwerkenbestand.

Flexibel en ‘op maat’

De software van GB is zeer flexibel. Alle kenmerken van uw organisatie kunt u op uw eigen wijze invoeren: codering voor locatie, beheerkenmerken, werkzaamheden enzovoorts. Daarnaast beschikt de meeste software over de module ‘Vormgeving bestanden’, met krachtige functies om het inventarismenu op maat te maken door beheerkenmerken te wijzigen, te verwijderen of toe te voegen. Zo kunt u eigen kenmerken aan de kunstwerken toevoegen.

Invoer van gegevens

civielbeheer

De eenduidige structuur van onze beheer-programma’s en de door u zelf vastgestelde codes garanderen een systematische opzet van het invoermenu. De invoerfuncties maken de registratie van de benodigde gegevens eenvoudig. Alle invoerfuncties zijn zo gebouwd dat het invoerwerk snel en gemakkelijk gaat en ook goed controleerbaar is.
Ook bevat het invoerscherm nooit ‘loze’ gegevensvelden omdat het toegesneden is op het beheerthema. Koppelen van gegevens als rapporten, foto’s en andere bestanden is mogelijk. De meeste invoer vindt plaats via de grafische module, zodat de plaats van het object direct vastligt. Verder kan de invoer direct in het veld plaatsvinden omdat de applicatie via mobiel internet werkt. Bovendien is de plaatsbepaling ook nog door GPS ondersteund.

Analyse van de gegevens

De vormgeving van het inventarismenu werkt natuurlijk ook door in de analyse- en rapportage­ functies. Daardoor kunt u uit het gegevensbestand op elk kenmerk selecteren en stelt u overzichten samen die elke vraag beantwoorden.
De gegevens draait u uit in de vorm van overzichtelijke tabel- of tekstrapporten of als spreadsheet-export.

Planning

GB CivielBeheer berekent een planning op basis van onderdelen van een civiel kunstwerk en de bijbehorende cyclische werkzaamheden. Daarnaast worden de inspectieresultaten in de planning meegenomen. Deze planning vormt het overzicht van de maatregelen die in de komende periode uitgevoerd moeten worden. De maatregelen worden per jaar gespecificeerd. Voor een eventuele aanpassing van de planning heeft u de beschikking over krachtige en flexibele functies. De te nemen maatregelen kunt u aanpassen aan de actuele situatie.

GB Beheer ook op locatie

De GB programmatuur werkt via internet, dus ook mobiel internet. Men kan direct digitaal gegevens invoeren en muteren in het veld. Dat bespaart tijd en voorkomt fouten. Ook kan men moeiteloos gelijktijdig werken met verschillende inventarisatie- of inspectie-medewerkers. Dit kunt u bovendien met de module GB Geografisch, ondersteund door GPS, sneller en preciezer dan ooit doen.
Plaatselijk geen internetverbinding? Ook hiervoor heeft GB een oplossing bedacht. Kortom: te allen tijden kunt u gebruik maken van GB Beheer.

Aanvullende ondersteuning

GB levert een totaalpakket aanvullende diensten op aanvraag, onder andere Plan van Aanpak, Advies over GIS, Gegevensinventarisatie en -invoer, Opstellen werkpakketten en Draaiboek mutaties.
Onze lange en intensieve ervaring garandeert een efficiënte en effectieve aanpak en een praktische
ondersteuning. Onze samenwerking met diverse adviseurs op alle onderdelen van de openbare ruimte staat garant voor optimaal technisch advies en dienstverlening in deze.

Koppeling met andere software

De tabel-, tekst en totaalrapporten worden in uw eigen tekstverwerker of spreadsheetprogramma getoond, compleet met zelf ingestelde opmaak.
Een koppeling met GB Geografisch, waarin u functies treft als Google Streetview, Globespotter, WMS- en WFSservices en luchtfoto’s, maakt GB Beheer tot een uiterst compleet en flexibel informatiesysteem.
Export naar internet viewing-systemen is mogelijk, zowel naar viewing-systemen op basis van MapGuide als voor Shapefile gebaseerde systemen. Bovendien kunnen wij via de SynchroService een GIS database op uw eigen netwerk permanent bijhouden.

Eenvoudige bediening

Alle GB software kenmerkt zich door een duidelijke schermopbouw en een zeer eenvoudige bediening. Het grote gebruiksgemak en de grote herkenbaarheid tussen GB beheerprogramma’s leiden tot een korte inwerktijd, snelle gegevensinvoer en eenvoudig raadplegen. Op aanvraag verzorgt GB korte, praktijkgerichte cursussen.

Nadere informatie

Wij geven u graag een vrijblijvende demonstratie. Hierbij ziet u de mogelijkheden van de software aan de hand van praktijkvoorbeelden.